Hva er systemiske konstellasjoner?

Som mennesker er skapt som sosiale individer, vi er fra unnfangelsen helt avhengig av å bli tatt imot, gitt næring og omsorg og vi tilpasser oss automatisk omgivelsene for å få det vi trenger for å leve.

Vi er alle en del av flere systemer som påvirker oss i forskjellig grad på godt og vondt.

Etter som vi vokser opp blir vi med i mange forskjellige systemer utenom vår familie, vi går på skoler og universiteter, blir med i politiske partier, i sportsklubber, i religiøse trosfellesskap....  Alle disse systemene påvirker oss både bevisst og ubevisst.

Dette er utgangspunktet for vårt arbeide med hjelp av konstellasjonsmetoden.

 

Konstellasjoner handler om hvordan delene av et bestemt system fungerer i forhold til hverandre.

Dette er en løsningsorientert metode som får frem skjulte dynamikker i et aktuelt system for klienten...det kan være seg familien eller en organisasjon/bedrift. Det legges stor vekt på at arbeidet uføres med respekt for alle mennesker eller andre faktorer i det aktuelle systemet. Det handler ikke om å finne syndebukker men å finne løsninger  på uhensiktsmessige og fastlåste mønstre/situasjoner slik at man kan komme seg videre på en konstruktiv måte.

Metoden vi bruker i systemiske konstellasjoner består av en enkel tredimensjonal måte å bruke nøytrale representanter, eller fysiske objekter, plassert i rommet for å representere personer, mål, temaer, funksjoner og/eller andre aspekter av systemet.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now